Kasper Dolberg is sinds zijn blessure al lange tijd op zoek naar zijn oude vorm maar zaterdagavond liet hij in de wedstrijd tegen VVV Venlo weer wat van zijn grote klasse zien. De jonge spits had een paar mooie acties in huis en schoot op artistieke wijze de 2-0 binnen. Lasse Schöne ziet het vertrouwen bij zijn landgenoot met de dag groeien.

“We weten allemaal wat Kasper kan. Dat laat hij dagelijks op de training zien”, vertelt Schöne in het Algemeen Dagblad. ”Nog altijd sta je dan even te kijken. Zo van: echt klasse. Vergeet niet dat hij veel blessures heeft gehad. Hij moet nog in het ritme komen nu hij weer helemaal fit is. Je ziet dat het vertrouwen steeds meer terugkomt.”

De routinier kwam zelf op 16-jarige leeftijd naar Nederland en begrijpt tegen wat voor problemen een jonge speler uit het buitenland tegenkomt. Hij probeert dan ook een mentor te zijn voor Dolberg. “Gewoon lekker koffiedrinken, wat praten, spelletje spelen. Kijk, ik heb mijn leven hier opgebouwd met een Nederlandse vrouw en kinderen. Dat heeft Kasper niet. Daarom is het fijn dat Kristensen er ook is. Zij zitten in dezelfde situatie en gaan naast het voetbal veel met elkaar om.”