© Proshots

Ajax verloor zondagmiddag twee hele dure punten in strijd om het kampioenschap. De Amsterdammers bleven op bezoek bij Excelsior steken op een 1-1 gelijkspel. Lasse Schöne baalt van het slechte spel. “We weten dat we alles moeten winnen om in het spoor van de nummer één te blijven en dan mag je niet met 1-1 gelijkspelen tegen Excelsior. Het las aan ons zelf vandaag. Voetballend was het niet goed. Het ging te langzaam. Ik denk dat we heel weinig kansen hebben gecreëerd. We komen wat ongelukkig achter, maar maken snel de 1-1. Ook in de twee helft hebben nauwelijks kansen kregen. En dan speel je gelijk en dat kan je alleen onszelf verwijten”, baalt Schöne voor de camera van Ajax TV.

De Deen laat weten dat Ajax last had van de wedstrijd van afgelopen donderdag, maar dat mag geen excuus zijn. “Natuurlijk hebben we zware benen na zo’n wedstrijd, maar dat mag geen excuus zijn. Hier moet je keihard knokken en dat hebben we niet gedaan. Iedereen weet dat het zwaar is. Dit soort wedstrijden moet je ook winnen en dat doen we niet.”

“Ik heb de hoop nog niet opgegeven, maar het wordt lastig. De volgende wedstrijd wordt een hele belangrijke. Als je daar goed uitkomt dan ziet het er weer heel anders uit. Ik heb daar nog wel vertrouwen in, maar het is duidelijk dat het wel anders moet dan vandaag.”