Ajax had zondag de grootste moeite met de nummer 17 van de Eredivisie FC Twente. Coach van de Tukkers, Gertjan Verbeek noemde het spel van Ajax ‘frivool’, maar ziet kwetsbare punten bij de Amsterdammers.

“Ze brengen veel aanvallende mensen”, zei Verbeek zondagavond bij Studio Voetbal. “Ze willen het aanvallend oplossen, maar hebben problemen met het drukzetten en de tegenstander onder druk houden. Daardoor moet je keuzes maken en die keuzes beheersen ze niet helemaal goed. Je hebt als tegenstander kans als je door de eerste pressing heen kunt spelen. Dan kom je in grote ruimtes terecht. Schöne en Frenkie de Jong zijn daar niet heel sterk in en ook Veltman heeft daar moeite mee.”

Hieruit ontstond volgens Verbeek ook de gelijkmaker van Twente, nadat Ten Hag David Neres van het veld haalde voor Rasmus Kristensen, waardoor Veltman centraal ging spelen. “Het was een defensieve wissel, ondanks dat Ten Hag ontkende. Hij vertrouwde De Jong niet meer in de een tegen een tegen Boere, maar Veltman deed het niet veel beter.”