Ajax won zondag met 3-0 van koploper PSV. De achterstand op de Eindhovenaren is nu verkleint naar zeven punten. Lasse Schöne is tevreden over het optreden van de Amsterdammers. “Er was maar één club die de drie punten vandaag verdiende. En dat waren wij”, begint de Deen tegenover FOX Sports.

“In de eerste helft waren wij wel dominant, maar creëerden we minder kansen. Toen na rust de eerste er inviel kregen we meer ruimte. En uiteindelijk scoren we drie goede goals. Dit is wel heel lekker, en nodig ook. Want nu verkleinen we het gat naar zeven punten. Als je een goal maakt dan groei je als team. Na de 2-0 was dat helemaal het geval. Ik vond dat we het heel goed deden. Ik heb niet één moment gehad dat ik dacht dat PSV in de wedstrijd zou komen.”

Frenkie de Jong begon als een soort inschuivende centrale verdediger. Schöne heeft als controlerende middenvelder daardoor iemand om hem heen spelen. “Vandaag werkte het heel goed. Als verdediger kan hij goed inschuiven. Hij speelde een goede wedstrijd. We konden telkens een-man-meer-situatie creëren op het middenveld. Dat kwam goed uit vandaag.”