Naast Andre Onana bereikte ook Lasse Schöne een mijlpaal. De Deen speelde tegen AZ zijn 250e wedstrijd voor Ajax. “Het is fantastisch dat je zoveel wedstrijden voor Ajax mag spelen. Hopelijk volgen er nog meer. We hebben nog niet gesproken over mijn contract en dat heeft ook geen haast. Het staat nog niet in mijn agenda ook. We zien het vanzelf wel”, vertelt hij in gesprek met Perform.

Gemakkelijke middag

Ajax kende een gemakkelijke middag tegen AZ en dat hadden de Ajacieden van te voren niet gedacht. “Het werd een makkelijke middag voor ons, ja. We begonnen goed aan de wedstrijd en gaven weinig weg. In de eerste helft hadden we nog één of twee keer kunnen scoren, dan maak je het jezelf nog makkelijker. Maar in de tweede helft vallen de 2-0 en de 3-0 en dan is de wedstrijd wel gespeeld. Het was lekker dat we niet achter over gingen leunen maar door gingen. Achteraf was het wel een gemakkelijke middag, dat hadden we van te voren niet gedacht. AZ is een goed team en dus hebben we het goed gedaan, denk ik.”

“We konden er vaak goed onderuit voetballen”, vervolgt Schöne. “En creëerden veel kansen. We werden wel wat slordiger naarmate de wedstrijd vorderde, maar dat kan je je dan wel permitteren. Al heb ik liever dat we geconcentreerd blijven spelen. Maar met 5-0 kunnen we tevreden zijn.”

Onana: “Enorm trots op 100 wedstrijden in Ajax 1”