Lasse Schöne draait al een tijdje mee in het profvoetbal, maar 2017 was voor de routinier toch wel het ‘gekste ‘ uit zijn carrière. In het afgelopen jaar behaalde hij de Europa League-finale, maakte hij het drama met Nouri mee en ontving Marcel Keizer afgelopen week zijn ontslag.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Schöne: “Ik ben al een tijd profvoetballer. Maar dit was het gekste jaar van mijn carrière. We hebben mooie dingen meegemaakt, maar ook afschuwelijke dingen. En afgelopen week stond de boel natuurlijk weer op zijn kop.”

De Deen was totaal verrast door het ontslag van Keizer, Bergkamp en Spijkerman. “Edwin van der Sar belde mij en deelde het mede. Ik zei: sorry, kun je dat herhalen? Het kwam toch wel als een schok. We hadden in de competitie de laatste weken een stijgende lijn te pakken. Ik heb een goede tijd onder Marcel gehad. Maar ik ga niet over de beslissing.”

Over Keizer’s beoogde opvolger Erik ten Hag kan de controleur niet veel vertellen: “Ik hoor dat hij tactisch en organisatorisch sterk is. We zullen ons na de winterstop moeten laten gelden. Strijd tonen, dat zullen we nodig hebben.”