Lasse Schöne gelooft erin dat Ajax in staat kan zijn om een goed resultaat neer te zetten in de wedstrijd tegen Real Madrid. Ajax moet minstens twee keer scoren om kans te maken op het bereiken van de kwartfinale van de Champions League.

De Deen blikt met Ajax TV terug op het duel in Amsterdam, dat met 2-1 werd verloren. Ik denk dat we daar veel uit kunnen halen. We gaan er met een goed gevoel heen en dat moet ook. We moeten erheen gaan met het idee dat er wat te halen valt, dat je door wil gaan. Doe je dat niet, kun je net zo goed thuisblijven. Maar makkelijk wordt het niet, want Real Madrid is wel een wereldploeg.”

Schöne denkt echter niet dat het feit dat Real de afgelopen week twee keer van Barcelona verloor een rol gaat spelen. “Ze hebben een tik gehad, maar ze zijn gewend om grote wedstrijden te spelen en te winnen”, aldus de controleur. “Ze kunnen honderd procent gefocust zijn op die ene wedstrijd. Ook als Real Madrid er wel goed voor had gestaan in de competitie, zouden ze niet ineens tachtig procent gaan geven.”