Lasse Schöne speelde woensdag een verdienstelijke wedstrijd tegen AEK Athene. In gesprek met Voetbal International kijkt de middenvelder terug op een goede overwinning van Ajax. Ook kijkt de Deen alweer vooruit op de topper van aankomende zondag tegen PSV.

“Ze stonden verdedigend erg compact en het was moeilijk om daar door heen te komen voor rust. In de tweede helft ging dat beter. 3-0 is een goede uitslag. Ik denk dat het een terechte uitslag is. We werden gevaarlijker dan AEK.”

Recht zetten

Zondag wacht in Eindhoven de topper tegen PSV. De Eindhovenaren speelden dinsdag in Barcelona. “We hebben nu een goede reeks achter de rug. Wij speelden nu thuis tegen AEK en zij gisteravond uit tegen Barcelona, dus dat kan je niet met elkaar vergelijken. Ik denk niet dat ze heel erg geschrokken zijn daarvan. Het is vroeg in het seizoen, maar je moet de topwedstrijden winnen natuurlijk. Als je dat doet sta je bovenaan. Je hebt het liefst dat ze achter jou aan moeten dan andersom. We hebben ook wel wat recht te zetten na vorig seizoen.”

Ten Hag: “We speelden geweldig, heel volwassen”