Veel speelminuten maakte hij nog niet voor Ajax. Maar door de blessure van Anwar El Ghazi zou het zomaar kunnen dat Lasse Schöne tegen Feyenoord weer in de basis begint. Net als de andere Ajacieden wil de Deen revanche. “We hebben na de bekerwedstrijd iets goed te maken. Dat zal meespelen. Onze vorm in de competitie geeft ons goede moed. Daar kan het slechte spel tegen Fenerbahçe niets aan veranderen, want de eerste helft tegen Feyenoord speelden we uitstekend. Ze hadden helemaal niks te vertellen. Alleen hadden we ons met een goaltje of twee moeten belonen. Dan had het er allemaal heel anders uitgezien”, vertelt Schöne aan De Telegraaf.

Het is één van de lessen die Ajax uit het bekerduel trok. “We moeten meer killen. Daarnaast moeten we voorkomen dat we meegaan in het vechtvoetbal. Dat vond ik ook tegen Fenerbahçe, hoor. We moeten naar onze eigen kwaliteiten kijken. En de lange bal is nu eenmaal geen specialiteit van Ajax. We moeten voetballend risico nemen. En dan mag je fouten maken. Dat is helemaal niet erg. Maar we moeten ons eigen spel spelen. Je zag de eerste helft in De Kuip: als we dat doen, komen ze niet aan de bal. Het is doodzonde dat we daar niet met 0-3 of 0-4 wonnen.”

Volgens Schöne is Ajax voetballend de betere ploeg. “Dus moeten we doen waar we goed in zijn. En niet meegaan in hun vechtvoetbal en het spelen van de lange bal. En als ze ons onder druk zetten, moeten we daar iets anders tegenover stellen. Durven te voetballen, hoe moeilijk dat ook is.”

Winst op de Rotterdammers betekent dat Ajax flink in punten uitloopt. “Als we van Feyenoord winnen, is het verschil eigenlijk zeven punten, want we hebben een heel goed doelsaldo. We kunnen Feyenoord een flinke klap geven. En dat willen we ook.”

Scheidsrechter Pol van Boekel liet in het bekerduel veel toe. De vraag is waar Bas Nijhuis nu de grens legt. “We willen niet de scheidsrechter de schuld geven dat we daar verloren. Maar we rekenen nu wel op iemand die steviger in zijn schoenen staat. Het is altijd een kolkend stadion als we daar op bezoek komen. Dan heb je zo iemand nodig.” Ajax nieuws Schöne Ajax1.nl