Lasse Schöne verruilde deze zomer Ajax voor Genoa. De Deen speelde sinds 2012 in het wit-rood-wit, maar besloot deze zomer voor een Italiaans avontuur te gaan.

Spijt heeft hij daar allerminst van, vertelt hij aan BT. “Het was een bewuste keuze. Ik heb mijn hele carrière in Nederland gespeeld en kreeg de kans om naar de Serie A te gaan. Het is mooi om het in een nieuwe competitie te proberen. Niets was zo aantrekkelijk als Genoa. Voor het hele gezin is dit een avontuur dat ons dichter bij elkaar brengt”, aldus de middenvelder.

Zijn laatste maanden bij Ajax waren mooi, maar roerig. Eerst de pijnlijke uitschakeling in de Champions League en vervolgens het behalen van de 34e landstitel. “Dat is één van mijn grootste teleurstellingen in mijn carrière”, blikt Schöne terug op het dramatische einde van het Champions League-avontuur. “Maar in het voetbal komen er altijd nieuwe kansen. Daarna wonnen we de landstitel en dat hielp een beetje bij de verwerking.”

In Genoa speelt Schöne alles, maar de resultaten van zijn ploeg vallen tegen. Genoa staat op dit moment 17e in de Serie A en vecht dus tegen degradatie: “Daar ben ik niet blij mee. Ik had gedacht dat we het beter zouden doen. Gelukkig is ons spel de laatste tijd beter en we hebben het goed gedaan tegen de topclubs. Ik ben helemaal niet bang voor degradatie.”