Hennie Spijkerman nam zondagmiddag voor even de taken over van Frank de Boer, die ziek op bed lag. Aanvoerder Davy Klaassen sprak al van het ‘Hennie Spijkerman-effect en Lasse Schöne haakte darbij aan. “Hij zei het net ook al in de kleedkamer. Mooie woorden. Het is leuk voor hem. Het was natuurlijk niet heel anders vandaag. Spijkerman zit er natuurlijk al jaren bij. Hij weet hoe alles in elkaar zit, hoe hij ons moet toespreken en hoe hij ons voor zo’n wedstrijd klaar moet maken. Dus hij kan heel goed invallen”, spreekt Schöne tegenover Ajax TV lovend over Spijkerman.

“Ik denk dat deze overwinning voor De Boer het beste medicijn is”, vervolgt de 29-jarige aanvaller. “Ik denk wel dat hij tijdens de eerste helft zijn kussensloop heeft opgegeten, maar ik hoop dat hij in de tweede helft wel van ons heeft kunnen genieten.”

De Deense aanvaller benutte een strafschop waardoor Ajax op een comfortabele 0-2 voorsprong kwam. “Het was geen vraag wie hem ging nemen. Ik stond vandaag als eerste op de lijst, dus ik was blij dat we een penalty kregen. Het zijn natuurlijk lekkere goals die je dan mee kan pakken.” Net als vorige week stond Schöne ook in Groningen weer in de basis van Ajax. “Dat is heerlijk. Ik zat er natuurlijk een hele lange tijd naast en dat is niet altijd even leuk. Dus het is lekker dat ik de laatste weken veel speeltijd krijg en belangrijk kan zijn voor het team.“