© Proshots

Voor Lasse Schöne kan het winnen van de Europa League een mooie bekroning worden op een stap voor stap opgebouwde carrière. “We hebben hier genoeg voorbeelden rondlopen van jongens die op 17/18-jarige leeftijd de Europa League-finale gaan spelen. Toen ik die leeftijd had, zat ik in het tweede bij sc Heerenveen. Het is fantastisch dat ik dit ook nog mag meemaken. Ieder bereikt het op zijn eigen manier”, aldus de Deen op Ajax.nl.

Hij hoopt op tijd fit te zijn voor de finale, want het laatste competitieduel moest hij laten schieten wegens een voetblessure. “Met de wreef kan ik alleen nog niet trappen. Het heeft nog een week om te herstellen, dus dat gaat goed komen. Het zou lekker zijn als ik mijn wreef goed kan gebruiken in de finale”, vertelde hij over zijn blessure. Want stiekem hoopt hij natuurlijk wel op een goaltje in de finale: “Een vrije trap zou wel lekker zijn toch?”, aldus de lachende Schöne.

In Stockholm kan hij in ieder geval rekenen op de steun van zijn hele gezin. Zijn vrouw, zoon en dochter reizen allemaal mee: “Ook mijn vrouw en zelfs mijn dochter zitten woensdag in de Friends Arena. Dat is natuurlijk iets unieks. Dat maak ik misschien nooit meer mee. Deze ervaring wil ik ook aan hun meegeven, want ze zijn oud genoeg om het mee te maken. Ik hoop dat de schoolleiding van mijn kinderen toestemming geeft. Dan zitten ze maar een dagje niet in de klas.”