Dat Lasse Schöne de laatste tijd in vorm is, is ook in Turkije niet onopgemerkt gebleven. Het Turkse NTV Spor meldt dat Besiktas afgelopen zondag voor de Deen op de tribune zat. Besiktas staat momenteel tweede in de Turkse Süper Lig.

Schöne liet echter weten niet op de hoogte te zijn van de interesseer van Besiktas: “Ik heb er nog niks over gelezen”, zet hij tegenover het Deense Bold.dk. “Het is sowieso een grote club en je moet niet bij voorbaat nee zeggen, maar ik weet er niks vanaf. Als je het goed doet is er altijd wel interesse, dus ik hecht er niet teveel waarde aan”, licht hij toe.

Bovendien is de spelmaker helemaal niet bezig met interesse van andere clubs: “Ik wil graag eerst het seizoen goed afsluiten met het team, ik zet mezelf even op de tweede plaats. We moeten eerst twee prijzen winnen waar we nog voor spelen, dan kijken we verder”, besluit hij.

Het contract van Schöne bij Ajax loopt nog tot eind juni 2015. Eerder gaf Frank de Boer al aan dat de Deen volgend jaar eventueel transfervrij mag vertrekken, maar dat bijtekenen ook een optie is.