Lasse Schöne is alweer bezig aan zijn zevende seizoen in Amsterdam. Hij speelde inmiddels 258 wedstrijden in het shirt van Ajax. Daarmee is hij nog maar elf wedstrijden verwijderd van een bijzonder record van Søren Lerby als buitenlander met de meeste wedstrijden voor Ajax.

“Ik ben niet zo van de statistieken, maar dat zou me wel heel trots maken”, zegt de Deen i het Algemeen Dagblad. “Ik ben van Ajax gaan houden. Van de materiaalman tot aan de mensen die de koffie inschenken en broodjes smeren. Het is een warme club, dat zal bijna iedereen bevestigen die hier een tijdje heeft rondgelopen. Al moet er natuurlijk wel gepresteerd worden.”

“Er was wel eens buitenlandse belangstelling voor mij. Maar tot nu toe was dat niet mooi genoeg om Ajax te verlaten. Dit doe ik niet zo maar weg. Ik sluit niet uit dat ik ooit nog vertrek, maar het zou ook zomaar kunnen dat ik hier mijn loopbaan afsluit.”

Het achtjarige zoontje van Schöne kreeg woensdag een Ajax-shirt cadeau van Sinterklaas. “Niet zo eentje met nummer 20 en mijn naam er boven. Hij wilde graag nummer 21 van Frenkie de Jong. En die heeft hij ook gekregen”, lacht de middenvelder. “Ik had denk ik hetzelfde gedaan. Het is denk ik ook wel stoer tegenover zijn vriendjes. Vroeger was het vooral Lasse dit en Lasse dat. Maar hij krijgt gelukkig steeds meer een eigen mening.”

Schöne hekelt kunstgras: “Andre glijdt gewoon uit door het veld”