Ajax begon zondag goed aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Al binnen drie minuten stond de ploeg van Erik ten Hag met 1-0 voor. Direct na de voorsprong waren er veel kansen om weg te lopen bij de Tukkers, maar dat gebeurde niet. “We begonnen het eerste kwartier heel goed. We scoorden een goede goal en creëerden daarna drie kansen waaruit we hadden moeten scoren. Dan ziet de wedstrijd er heel anders uit. Maar dat verzuimden we een beetje, waardoor we steeds verder achteruit liepen. Toen werd het een heen-en-weer-wedstrijd. Het is gewoon jammer dat we onszelf niet belonen met meer goals in de eerste 15 minuten, want dan kan je het gewoon rustig uit gaan spelen”, zegt Lasse Schöne voor de camera van Ajax TV.

“Ze werden niet heel gevaarlijk, maar je moet wel oppassen. Ze scoorden uiteindelijk wel de 1-1. Gelukkig hadden we genoeg tijd om het recht te zetten. Maar het spel was niet goed. De punten zijn nu dan even het belangrijkst”, vervolgt de Deen. Vanaf de stip scoorde de middenvelder de 2-1, waardoor Ajax’ achterstand op koploper PSV zeven punten blijft.

“Je moet erin blijven geloven. Het enige wat wij kunnen doen is blijven winnen en hopen op puntenverlies van PSV. Ik geloof er nog in, maar ze moeten wel een keer gaan verliezen.”