© Proshots

Ajax overklaste Schalke 04 vorige week in de ArenA, maar voor Schöne was het geen fijne avond. Hij zat op de tribune wegens een schorsing: “Ik was enorm zenuwachtig. Normaal leef ik vrij ontspannen naar een wedstrijd toe, maar het ritje van twintig minuten duurde voor mijn gevoel uren. Op de tribune kon ik ook moeilijk mijn draai vinden. Kijk: als je speelt kun je invloed uitoefenen op het wedstrijdbeeld, nu zat ik machteloos toe te kijken”, vertelt hij aan ELF Voetbal.

Gelukkig zorgden zijn teamgenoten er al snel voor dat hij kon ontspannen: “Na tien minuten zag ik al dat het niet mis kon gaan. Toen werd ik rustiger, kon ik stilaan genieten van de jongens. Het was een van de beste wedstrijden die ik dit Ajax heb zien spelen. We domineerden van de eerste tot de laatste seconde. Ja, we hadden meer moeten scoren, maar verder was het een topwedstrijd.” 

Vanavond zal hij zelf weer op het veld staan en Schöne hamert op een scherpe start: “We kunnen het ons niet veroorloven om net zo de wedstrijd in te gaan als tegen Heerenveen.” Toen keek Ajax al binnen 10 minuten tegen een achterstand aan. Het tempo zal hoog zijn vanavond en dus was het fijn dat Bosz zondag een aantal spelers rust kon geven: “Een luxepositie”, aldus Schöne.