In de laatste twee wedstrijden kreeg Ajax acht doelpunten tegen en scoorde de ploeg geen enkele keer. Voor Lasse Schöne en iedereen rondom de club geen prettige beleving. “Dit is niet de mooiste week in mijn Ajax-tijd”, vertelt de Deen aan Ajax TV. “We hebben het er even over gehad. Er mag even gerouwd worden, maar je moet alweer snel aan andere dingen denken.”

De wedstrijd Ajax – FC Volendam is zo’n ander ding. Want woensdag wacht het eerst duel in de KNVB Beker. “Het is wel fijn dat er weer een wedstrijd komt, dan kan je snel weer een goed resultaat neerzetten”, bekijkt Schöne het positief. “We hebben veel kwaliteit, maar dat komt er niet altijd uit. Dat komt wel weer en dan gaan we weer punten pakken”, belooft de middenvelder.

De winterstop is in Amsterdam de laatste seizoenen een omslagpunt. Ajax pakt na de winter stelselmatig meer punten dan voor de winterstop. Schöne ziet dit niet als de ideale situatie. “Het is niet de bedoeling dat we elk jaar tien punten achter staan in de winter. We willen gewoon bovenaan staan en daar gaan we voor. Dat kan ook nog, maar dan moet er gewonnen worden.”