Hoewel er geruchten de ronde gaan dat Lasse Schöne deze winterstop zal vertrekken gaat hij er zelf van uit Schönedat hij er nog bij is als het Ajax lukt om de vijfde landstitel op rij binnen te slepen. ”Ik ben niet van plan om nu te vertrekken en er speelt ook niks. Ik ga nu lekker met mijn gezin op vakantie en sluit daarna normaal gesproken gewoon bij Ajax aan voor het trainingskamp in Qatar,” aldus Schöne tegen NU.nl.

Schöne verwacht dat Ajax na de winterstop het stokje van koploper PSV overpakt. “We zijn de laatste jaren al vaker na een flinke inhaalrace kampioen geworden, maar we wilden het puntenverschil natuurlijk graag zo klein mogelijk houden. Ik ben blij dat dat gelukt is.”

Zelf vindt hij dat Ajax dit seizoen in PSV een sterkere concurrent heeft dan afgelopen seizoenen. ”Ik vond hen heel sterk in de eerste competitiehelft. Het is dik verdiend dat wij samen de bovenste twee ploegen zijn. En aangezien wij thuis verloren van PSV, is het niet zo gek dat zij bovenaan staan. Ik denk dat het ook tussen ons tweeën zal gaan wie er straks met de schaal in de handen staat. Laten wij met Ajax vertrouwen op het feit dat we meestal na de winterstop ons beste spel laten zien.”

In Qatar moet worden toegewerkt naar de tweede seizoenshelft. Hierin moet volgens Schöne meer wilskracht worden getoond en mag de ploeg niet meer door de ondergrens zakken, wat in het bekerduel tegen Vitesse gebeurde. ”We hebben een redelijk goede eerste seizoenshelft gekend, maar ons basisniveau moet nog omhoog. We kunnen een keer slecht spelen, maar dan moet er wel geknokt worden om toch drie punten te pakken.”

In de wedstrijd tegen Excelsior werd er volgens hem al beter gespeeld. ”Het was een erg lastige wedstrijd tegen een verdedigend Excelsior, maar zulke wedstrijden moet je ook winnen als je kampioen wilt worden. We bleven voor elkaar werken en dat werd uiteindelijk beloond. De blijdschap na de 1-0 van Mike van der Hoorn zegt veel over dit team.”
Ajax nieuws Ajax1.nl