© Proshots

Lasse Schöne kijkt tevreden terug op het resultaat afgelopen donderdag. Ajax bereikte na een 3-2 nederlaag de halve finale van de Europa League. Over de wedstrijd zelf was de Deen minder te spreken. “Het gevoel is geweldig. Vooral de manier waarop het ging. De ontlading in de laatste vijf minuten, dat heb ik zelden meegemaakt”, vertelt hij tegenover de camera van De Telegraaf.

“De halve finale is een fantastische prestatie en iedereen was ook heel blij, ja”, vervolgt de middenvelder die nog wel geloofde in een resultaat na de 3-0 achterstand. “Al is dat nu makkelijk om te zeggen. Je hoefde maar één keer te scoren en dan was je door, dus je moet op een gegeven moment gewoon doorgaan. Zij bleven met vier man achterin staan en hij viel gelukkig goed. Het wqs niet Nicks mooiste goal, maar hij zat er in.”

André Onana verliet in de rust hinkend het veld. Schöne laat weten dat de doelman na afloop stond te feesten in de kleedkamer. “Ik kan je vertellen: hij zag er net in de kleedkamer niet heel geblesseerd uit. Het is nu belangrijk dat we snel herstellen en dan staat er een heel moeilijke uitwedstrijd op het programma.”