© Proshots

Ajax won na een goede wedstrijd van concurrent AZ en daarmee is de maand december bijna afgelopen. De laatste maand van het jaar is Ajax tot zover goed gezind. “Op deze manier wel ja. Het was vandaag een goede overwinning”, zegt Schöne tegen Voetbal International.

Blessures

De Deen kijkt tevreden terug op de afgelopen week. “Vorige week  PSV, midweeks Excelsior en nu AZ. Die win je allemaal goed. Dat maakt zo’n feestmaand alleen maar mooier.” Een goede overwinning dus, volgens de middenvelder. Het was extra bijzonder om deze topper te winnen, gezien alle noodgedwongen wijzigingen in het elftal. “Het is altijd lastig met zoveel blessures, zeker als het allemaal in de laatste lijn zit. De jongens hebben het allemaal goed opgevangen en hun stinkende best gedaan. Het is niet altijd makkelijk, maar ze hebben het uitstekend gedaan”, zegt de Deense middenvelder die vandaag de aanvoerdersband mocht dragen.

Dijks

Het feit dat Ajax zo’n zware wedstrijd weet te winnen en met veel blessures te kampen heeft zegt genoeg over de breedte van de selectie. Schöne: “We hebben veel blessures achterin en dat is goed opgevangen vandaag. Het is ook mooi om te zien dat Mitchell Dijks weer terug is na lange tijd. Dat zijn leuke momenten. Ze hebben het allemaal goed gedaan en dat is wel een compliment waard.”

Huntelaar

Maar niet alleen achterin werden er wijzigingen doorgevoerd. In de spits verving Huntelaar namelijk Dolberg. “De trainer koos vandaag voor Klaas-Jan. Hij was erg belangrijk met zijn goal. Kasper heeft het de laatste tijd ook goed gedaan. Het is wel een luxe dat wij twee van zulke spitsen rond hebben lopen”, vertelt Schöne.

Kampioenskandidaat

Het verschil tussen Ajax en PSV is nog maar vijf punten. Schöne maakt de balans op wat betreft de nummer één kampioenskandidaat. “Als je met de winterstop bovenaan staat ben je titelfavoriet nummer één, maar als wij deze vorm doorzetten, dan zitten wij daar heel dichtbij. Wij worden alleen maar beter en ik hoop dat het een beetje angst geeft aan de tegenstander. Ik zie dit team alleen maar groeien en doet ons goed.” Schöne zegt dat Ajax de druk extra heeft opgevoerd bij PSV na deze week. “Dat is logisch of je nu tien punten of vijf achterstaat. Ze voelen onze hete adem in hun nek en ik hoop dat ze een tikje van ons hebben gekregen vorige week.”