Lasse Schöne vind dat Ajax afgelopen zaterdag niet scherp genoeg aan de wedstrijd tegen Willem II begon. Volgens de Deen was het verschil met de Klassieker tegen Feyenoord te groot.

In De Telegraaf zegt Schöne: “Het begon al bij de eerste paar ballen. We verloren die dom, gaven een paar corners weg en Willem II kreeg het gevoel dat er iets te halen viel. We waren slordig en dan krijg je het gewoon moeilijk.”

De middenvelder zelf brak de wedstrijd onbedoeld open, door een penalty te veroorzaken. “Aan het einde van de eerste helft ging het al iets beter, maar die penalty schudde ons pas echt wakker. Dan maak je er drie,” zegt Schöne, die zelf voor de gelijkmaker tekende.

De controleur bleef ondanks de achterstand geloven in een goede afloop. “We scoren de laatste tijd veel en ook tegen Willem II had ik altijd het idee dat wij wel goals zouden maken. Ook al kwamen we 1-0 achter. We gingen er vol voor en dan scoren we er gewoon een paar. De resultaten geven ons vertrouwen, maar het spel moet nu beter worden.”