Ajax won zondag maar net van het tegen degradatie worstelende FC Twente. Hakim Ziyech versierde een makkelijk gegeven strafschop waaruit de 2-1 viel. Na de wedstrijd de opmerking dat het ‘op zijn PSV’s’ had gewonnen.

Lasse Schöne, maker van de winnende treffer, reageert op de kritiek: “Nou, wij proberen tenminste te voetballen. Daar zit wel een verschil in”, zo zegt de middenvelder tegen Metro. “Ik check altijd wel wat ze hebben gedaan, maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Bij ons gaan dingen fout omdat we risico nemen in onze opbouw. Dan loop je het gevaar dat het veldspel er niet altijd goed uitziet. We moeten beter, daarvan zijn we ons bewust. En daar werken we ook hard aan.”

De Deen wil niet te lang stilstaan bij de moeizame wedstrijd en richt zich op de resterende wedstrijden. “Ik ben vooral blij dat we in een week tijd negen punten heeft gehaald. Dat is het enige wat telt: alles winnen en hopen dat PSV punten morst. Komende week kunnen we weer gericht trainen. Vergeet ook niet dat we de derde trainer in een half jaar tijd voor de groep hebben staan. Iedere coach heeft een ander idee op de manier waarop’ie wil opbouwen.”