Ajax zette gisteren een enorme stap richting overwintering in de Champions League, door een de absolute slotfase Benfica met minimaal verschil te verslaan. Volgens Lasse Schöne valt er weinig af te dingen op de zege en is het dit seizoen misschien wel nu of nooit.

Tegenover de NOS beantwoord de Deen of de treffer van Noussair Mazraoui niet meer geluk of wijsheid was. “Dit is wijsheid, denk ik. Er zat wel wat geluk bij de laatste goal, maar daarvoor hebben we aardig wat kansen gehad. Tien minuten voor het doelpunt had Donny van de Beek een grote kans en in de eerste helft Kasper Dolberg een aantal. Ik denk dat dit wel wijsheid is.”

De goal van Mazraoui was voor een groot deel te danken aan een goede actie van invaller David Neres. “Hij is natuurlijk teleurgesteld dat hij niet speelt, en terecht ook”, zegt de middenvelder. “Dit is wel een manier om het te laten zien. Hij komt erin en maakt een fantastische actie op de achterlijn. Daarna geeft hij hem goed voor en daar maken we een goal uit.”

“We hebben nog drie wedstrijden te gaan, maar als we zo blijven spelen is de kans groot dat we gaan overwinteren. Als je drie wedstrijden hebt gespeeld en je hebt zeven punten behaald, is dat natuurlijk fantastisch”, beseft Schöne, die denkt dat succes voor deze selectie misschien wel nu of nooit is. “Als sommige van de jongens zo blijven voetballen, dan is het wel de laatste kans”, aldus Schöne tegenover Voetbal Inside. “Dan zitten ze hier niet lang meer. Ik denk dat het moeilijk is om deze groep bij elkaar te houden volgend jaar. Er zitten toch wel een paar aardige spelers tussen.”

De Ligt: “Reuzenstap, maar we zijn er nog niet”