Uitgerekend in de wedstrijd dat Lasse Schöne een record kon vestigen, begon hij op de bank. De Deen kon de buitenlander met de meeste wedstrijden in Ajax 1 worden.

“Dat is niet leuk, maar ik heb de wedstrijd uiteindelijk wel gekregen, dus prima”, aldus Schöne, die wel inviel en het record dus alsnog pakte, tegen FOX Sports. “Ik had het al wel een aantal dagen in de gaten, dus dan kun je je er een beetje op instellen. Ik had al zo’n gevoel dat ik er vandaag naast zou staan”, vertelt de middenvelder.

Hij is het gewend om zo nu en dan op de bank te zitten, want in de afgelopen 7 jaar Ajax wisselde hij basisplaatsen en invalbeurten veelvuldig af. Ondanks dat hij nu zoveel wedstrijden achter zijn naam heeft, blijven er critici. Hoe gaat hij daarmee om? “Niet te veel lezen, eigenlijk. Je hebt altijd voor- en tegenstanders. Sommigen vinden me goed, sommigen vinden me te oud en te traag. Dat moeten ze zelf weten.”

Of hij trots is op het record? “Tuurlijk, het is toch een fantastisch record. Het zijn niet de minste namen die op die lijst staan, ik ben hartstikke blij en trots daarop en hoop dat ik nog veel wedstrijden mag spelen.”

Recordbreker Schöne staat voor prachtige mijlpaal