Lasse Schöne zag dat Ajax in een mooie poule terecht kwam in de Champions League. Bayern München is de favoriet, maar de Deen ziet wel kansen tegen Benfica en AEK Athene. “Ja, eigenlijk kijk ik met een prima gevoel naar de poule. Ik heb er een goed gevoel over”, vertelt hij aan AT5.

Mogelijkheden

“In het verleden hebben we met Ajax wel eens in een enorm zware poule gezeten”, vervolgt hij. “Nu zal het uiteraard ook zwaar zijn. Bayern München is een fantastisch team, Benifca ook overigens. Maar ik zie wel mogelijkheden. Als je door wilt gaan dan moet je over het algemeen minimaal 9 of 10 punten halen.”

“Geen andere dingen doen”

Zondag wacht Vitesse-uit. De club uit Arnhem won vorig seizoen twee keer van Ajax, maar de Amsterdammers gaan om die reden niet wat anders doen ineens. “We moeten vooral doorgaan met waar me mee bezig zijn. Ik bedoel, we doen het erg goed aanvallend. Creëren veel kansen en krijgen ook redelijk weinig goals tegen. We moeten nu geen andere dingen gaan doen ineens, ook niet tegen Vitesse. We hebben nog wel wat recht te zetten ten opzichte van vorig seizoen.”

Ten Hag rekent voorlopig nog niet op Dolberg en Sinkgraven