Niemand bij Ajax lijkt zich zorgen te maken om de titel, ook Lasse Schöne niet. Na afloop van NAC Breda – Ajax reageerde hij tegenover FOX Sports, teleurgesteld was hij wel: “Ik had liever dat onze voorsprong nog groter was geworden vandaag. Het was eigenlijk hetzelfde verhaal als vorige week. Je bent verplicht om hier te winnen en dit is gewoon zonde.”

Ook Schöne beaamde dat Ajax weinig kansen creëerde: “In de tweede helft hebben we te weinig gecreëerd ja. Het was steeds net dat laatste passje, dan moet je geluk hebben dat de bal een keer goed valt. Ik sta hier wel met een slecht gevoel.”

Maar van problemen wilde de Deen niets weten: “Probleem is zo’n groot woord, op dit moment spelen we gewoon iets minder. We moeten niet in paniek raken en gewoon doorgaan. Helaas zitten er dit soort wedstrijden tussen en daar moet je overheen komen, maar we hebben er heel veel vertrouwen in.”

Volgens Schöne komt de vierde titel op rij dan ook niet in gevaar: “Het moet wel goed komen, er zijn nog zes wedstrijden en we hebben alles in eigen hand. Dit is doodzonde en was niet nodig. Maar nogmaals: we hebben alles in eigen handen.”