Lasse Schöne schoot Ajax met een heerlijk schot al vroeg op voorsprong tegen Heerenveen. Ook de Deen kon genieten van zijn goal. “Ik kan altijd genieten van een mooie goal of pass, van een ander of van mij. Je schiet om te scoren, natuurlijk. Maar van de afstand moet je proberen er een zwabber in te krijgen, wil je de keeper een beetje verrassen. Dat lukte goed”, laat hij weten aan AT5.

Juiste momenten

De middenvelder vindt dat Ajax op de juiste momenten scoorde in Friesland. Toch vindt hij ook dat de Amsterdammers nog wel wat vaker mogen scoren. “We scoorden op de juiste momenten vandaag. Vroeg in de wedstrijd, vlak voor rust en vlak na rust. De 0-3 was wel de nekslag. Daarna was de wedstrijd afgelopen. We werden wel slordig, maar 0-4 uit tegen Heerenveen is een prima uitslag.”

“Het was een lekker moment om te scoren, direct na de aftrap. Het eerste kwartier speelden we vrij goed, maar daarna werden we wat slordig”, vervolgt hij. “Uiteindelijk is het wel lekker dat Hakim de 0-2 maakt. In de tweede helft was het na de 0-3 eigenlijk gewoon uitspelen. Soms mogen we wel wat meer goals maken. Ik bedoel, onze concurrenten maken ook aardig wat goals dus we mogen zelf ook wat scherper zijn voor de goal. Het kwaliteitsverschil was wel duidelijk te zien vandaag.”

Ziyech: “Blessure was gunstiger dan we dachten”