© Proshots

Lasse Schöne geniet maandag nog na van de gewonnen Klassieker. Ajax boekte een belangrijke 2-1-zege, maar maakte zich vandaag alweer op voor de volgende wedstrijd van aanstaande woensdag. “Het zijn altijd bijzondere wedstrijden. Zo’n dag erna is lekker. We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld. Alleen het is jammer dat we niet vaker hebben gescoord. De sfeer was prima op de training vandaag”, laat de middenvelder weten aan Ajax TV.

“Vooral de manier waarop we gistermiddag wonnen blijft mij het meeste bij. We waren 90 minuten lang de bovenliggende partij. Het is alleen jammer dat we onszelf niet wat meer belonen”, vervolgt de Deen, die de vrije trap in de eerste minuut terecht vond. “Of het een vrije trap was? Ja, je kan hem geven. Drie man beukt tegen alles en iedereen aan, dus ik vond het wel een overtreding. Vanochtend in de krant las ik inderdaad ook dat ze vonden dat het misschien geen vrije trap was. We hadden ook met 5-0 kunnen winnen, dus dat ze dan terugkomen op die vrije trap vind ik een beetje overdreven.”

Van een meter of dertig knalde Schöne Ajax al na 54 seconden op een 1-0 voorsprong. “Het was in het begin van de wedstrijd en Davy zei gelijk tegen me: ‘Schiet maar’. En dat was eigenlijk ook mijn eerste idee. We hadden nog net niet één minuut gespeeld, dus ik wilde even de keeper testen. Ik raakte de bal lekker en hij vloog ook nog tegen de onderkant van de lat aan. Ik probeerde er een zwabber in te krijgen. Je moet die bal ook weer niet té goed raken want dan vliegt ‘ie gewoon rechtdoor. Het was wel heel lekker om de Klassieker zo te beginnen.”

Komende woensdag speelt Ajax alweer de volgende wedstrijd, thuis tegen AZ. De selectie van Peter Bosz weet wat het moet doen en dus hoeft er volgens de international geen mentale knop om. “Ik heb er altijd wel vertrouwen in gehad. En dat moet je ook blijven houden. We hebben het niet in eigen hand, dat is jammer. Maar ik denk niet dat zij een lekkere busreis gistermiddag hebben gehad. Dit komt wel aardig hard aan daar. Wij moeten de druk op ze houden en hopen dat ze wat punten laten liggen. Mentaal hoeft er niet echt een knop om. We weten waarvoor we spelen. De mentale kwestie mag geen probleem zijn. Vandaag mogen we nog even nagenieten en morgen gaat de focus op AZ.”