© Proshots

Ajax won zondagmiddag van FC Groningen, maar zo sprankelend als de laatste weken ging het niet. Volgens Lasse Schöne is dat, hoe apart dat ook klinkt, positief. Vooral omdat het tekenend is voor de ontwikkeling die de Amsterdammers doormaken. “We zijn bezig met een goede reeks, maar we hadden het bij fases wel moeilijk. Groningen stond heel gegroepeerd achter, als wij balverlies leden kwamen ze eruit. In de eerste helft deden wij dat een paar keer slordig. Onder meer met onze crosspasses. Dan heb ik nog liever dat ze over de zijlijn gaan, want nu waren het een paar keer van die halve passes die zij dan onderschepten. Dat is het enige waar zij op wachtten”, begint de Deen te vertellen aan Voetbal Primeur.

“In de tweede helft deden we dat iets beter”, vervolgt hij. “We maken 2-0 en hadden ook nog 3-0, 4-0 kunnen maken. Maar het klopt dat het niet één van onze betere wedstrijden was. De eerste helft was niet goed, de tweede iets beter. Maar wij hadden wel de controle. Ik had niet het gevoel dat de 1-1 zou vallen, dat is wel eens anders geweest. Het is belangrijk dat als je een iets mindere dag hebt, dat je gewoon die wedstrijden wint.”

Wat dat betreft ziet de 30-jarige middenvelder een stijgende lijn. “Als je veel op dezelfde manier speelt en met dezelfde jongens, komen er automatismen. Ik vind dat wij op de goede weg zijn, er zit een stijgende lijn in. Het was vandaag voetballend iets minder, maar we geven weinig weg en we werken wel hard. We halen de punten toch wel vrij eenvoudig hier, dat is gewoon heel knap.”