Perr Schuurs mag zich vanaf deze zomer echt Ajacied noemen. De verdediger heeft veel overeenkomsten met Matthijs de Ligt. Hoewel hij De Ligt wel als voorbeeld ziet, wilt hij zichzelf niet met hem vergelijken. “Hij is een hele grote speler in mijn ogen. Hij is een voorbeeld voor mij. Als je ziet hoe hij zich heeft ontwikkeld de afgelopen seizoenen, dan is dat wel iets voor mij om tegen op te kijken. Er is veel concurrentie. Matthijs de Ligt zet je niet zomaar aan de kant. Ik moet hard blijven werken en de concurrentie aan gaan en mezelf laten zien. Als ik de kans krijg, moet ik er staan”, vertelt Schuurs in gesprek met de NOS.

“Matthijs is aanvoerder geworden bij Ajax, ik bij Fortuna. Ik denk dat we wel een aantal dezelfde eigenschappen hebben”, vervolgt de verdediger, die de concurrentie met onder andere De Ligt aan zal moeten gaan.

“Het is niet makkelijk, nee. Maar voor die stap heb ik gekozen. Ik wil de uitdaging aan gaan. Ik heb er geen haast bij. De concurrentie is heel hoog hier en het belangrijkste voor mij is om wedstrijden te blijven spelen. Of dat nu in de Eredivisie of de Eerste Divisie is, ik moet mezelf gewoon gaan laten zien”, besluit Schuurs.