Perr Schuurs kan persoonlijk terugkijken op een zeer goede voorbereiding. De centrale verdediger begon ook tegen PSV in de basis. Ajax won de Johan Cruijff Schaal en speelde bovendien een goede eerste wedstrijd van het seizoen. “Als team hebben we een goede eerste wedstrijd gespeeld. Zowel aan de bal als verdedigend. Deze lijn moeten we doortrekken naar volgende week”, laat Schuurs weten aan VTBL.

Het 19-jarige talent speelde vorig seizoen zijn wedstrijden vooral met Jong Ajax en dat werpt nu duidelijk zijn vruchten af. “Het heeft misschien lang geduurd, maar na deze goede voorbereiding krijg ik het vertrouwen van de trainer. Ik ben heel blij hoe de voorbereiding is gegaan. Hopelijk kan ik ook persoonlijk deze lijn doortrekken. Tegen PSV speelde ik een goede wedstrijd. De laatste wedstrijden gaat het sowieso erg goed voor mijn gevoel, dus hopelijk blijft de trainer het vertrouwen in mij houden. Ik heb de trainer ook verteld dat ik er klaar voor ben wanneer hij mij nodig heeft. Dat heb ik de afgelopen wedstrijden proberen te laten zien. Ik heb er lang op gewacht, maar ben bij met hoe het nu gaat.”

“Wedstrijden in Jong heel belangrijk”

“We hebben een heel lang seizoen gehad vorig jaar”, vervolgt hij. “Ik heb een goed jaar gehad waarin ik mezelf heb doorontwikkeld en het Ajax-systeem beter heb leren kennen. Daarnaast heb ik veel wedstrijden gespeeld in Jong Ajax en die waren heel erg belangrijk voor mij. Dat komt nu naar boven. Hier moet je spelen met veel ruimte in je rug. Dat is gewoon ook aanpassen en het is niet onlogisch dat het er nu uitkomt na hoe het vorig seizoen is gegaan.”

Van de Beek: “Nog altijd hartstikke gelukkig hier”