Zaterdagavond neemt Ajax het op tegen Fortuna Sittard, de oude club van Perr Schuurs. De verdediger maakte afgelopen woensdag zijn officiële debuut voor Ajax. De meeste wedstrijden speelt het talent nog wel in Jong Ajax. “Het bevalt uitstekend hier. Toen ik deze stap maakte, wist ik dat dit kon gebeuren. Ik ben realistisch en geduldig. Het gaat lekker op de trainingen en iedereen is tevreden”, laat hij weten aan de NOS.

Concurrentie

Daley Blind en Matthijs de Ligt zijn Schuurs’ concurrenten. “Dan is het geen schande dat ik bij Jong Ajax speel. Natuurlijk speel ik liever bij Ajax 1, maar ik train iedere dag met het eerste. Dat is goed voor mijn ontwikkeling. Ik leer veel van iemand als Blind. En in de Eerste Divisie wordt er nu ook meer van mij verwacht. Ik moet de leider van het team zijn en de lijnen uitzetten.”

Ontwikkeling

Schuurs vindt het ook fijn dat hoofdtrainer Erik ten Hag hem en de andere talenten in Jong Ajax nadrukkelijk in de gaten houdt met zijn staf. “Ik heb dagelijks contact met de trainer. We praten over mijn verbeterpunten en hij benoemt ook de dingen die ik goed doe. En hij is iedere wedstrijd van Jong Ajax aanwezig om te kijken wie de stap naar het eerste verdient. Ik moet dus gewoon nog heel even op mijn kans wachten. Die gaat er snel komen.”

Gravenberch: “Blijf kalm in mijn hoofd en laat het op me afkomen”