Als het aan Perr Schuurs ligt heeft Ajax de opvolger van Matthijs de Ligt al in huis. De verdediger laat zich tijdens deze voorbereiding positief zien en dat komt mede door het afgelopen seizoen. “Ik wil laten zien dat ik de opvolger van Matthijs wil worden. En daar doe ik alles nu voor”, laat hij weten aan Ziggo Sport.

“Het afgelopen jaar is heel erg belangrijk geweest voor mij”, vervolgt de talentvolle verdediger. “Ik denk dat iedereen dat ook wel kan zien aan mijn spel. Ik heb het systeem van Ajax moeten aanleren, daarom is het ook goed dat ik veel heb gespeeld in Jong. Dat jaar was voor mij gewoon heel belangrijk en is daarnaast ook nodig geweest. De stap van Fortuna naar Ajax is gewoon enorm groot. Daar speel je heel anders dan hier natuurlijk. Daarom had ik het afgelopen jaar ook nodig voor mijn gevoel. Ik zit nu in de periode dat ik vertrouwen krijg en ook zelfvertrouwen heb. Ik kan en voel aan mijn eigen spel dat het ook steeds beter gaat.”

Iemand aan wie Schuurs veel heeft is Daley Blind. “Daley helpt me heel erg veel. Hij is natuurlijk heel ervaren. Alleen al het samen spelen met hem is voor mij heel erg leerzaam. Die ervaring zit hem vaak in de details en dat is heel belangrijk vaak.”

De Ligt: “Heb het shirt altijd met veel trots gedragen”