Na een jaar in de luwte te hebben doorgebracht bij Ajax, lijkt Perr Schuurs klaar te zijn om door te breken in Amsterdam. De 19-jarige verdediger hoopt in de voetsporen te kunnen treden van Matthijs de Ligt, die deze zomer naar Juventus vertrok.

De Limburger zal waarschijnlijk moeten gaan concurreren met de nieuwkomer Edson Álvarez, voor wie Ajax 15 miljoen euro betaalde. Schuurs vindt het echter niet meer dan logisch dat de Mexicaan werd aangetrokken, zo zegt hij in De Telegraaf. “Als je zo veel wedstrijden speelt als wij doen, dan moet elke positie meer dan dubbel zijn bezet.” Omdat Álvareznog op een werkvergunning wacht, kreeg Schuurs tegen PSV de kans en maakte daarbij een goede indruk. “Ik denk dat ik in een heel goede flow zit, met veel vertrouwen op het veld sta. En dan kan ik dit soort wedstrijden spelen.”

Afgelopen seizoen kwam de stopper tot 12 officiële wedstrijden in de hoofdmacht, maar speelde hij verder vooral in de Keuken Kampioen Divisie. “De stap van Fortuna naar Ajax was toch veel groter dan iedereen misschien denkt. En ik vind nu dat ik té bescheiden was”, blikt Schuurs terug. Behalve dat hij flink voor zichzelf aan de slag ging en er zes kilo aan spiermassa bij wist te krijgen, werd hij ook benaderd door Ajax-icoon Sjaak Swart.  “Ik kwam meneer Swart op De Toekomst tegen en hij had wat tips voor me. Dat zal ik nooit vergeten.”