Perr Schuurs begon vrijdagavond in de basis van Jong Ajax. De jonge verdediger is realistisch, maar wil wel knokken voor zijn kansen. “Het bevalt me tot nu toe erg goed. Ik ben erg tevreden met hoe het allemaal gaat. En ik hoop dat ik zo kan blijven doorgaan. Als je kijkt naar het eerste dan is er gewoon veel concurrentie. En die concurrentie is Europese top, dus ik moet mezelf gewoon blijven door ontwikkelen en zo door blijven gaan”, zegt hij in gesprek met FOX Sports.

“Ik moet wachten op mijn kans. Met Daley Blind kwam er ook een concurrent bij, maar ik moet ook gewoon realistisch zijn”, vervolgt het talent. “Van zo’n speler kan ik heel erg veel leren. Ons doel is kampioen worden en met zo’n speler erbij gaat dat een stuk makkelijker worden.”

Met de komst van Daley Blind was er even sprake van een mogelijk verhuur van Schuurs aan Fortuna Sittard, maar dat is echter totaal niet aan de orde volgens de verdediger zelf. “Ik wil knokken voor mijn kans om in het eerste te komen. Mooier had ik het niet kunnen afsluiten bij Fortuna en nu speel ik met heel veel trots bij Ajax. Ik wil hier vechten voor mijn plek.”