Justin Kluivert mocht dinsdagavond zijn Champions League-debuut maken voor AS Roma, in het duel wedstrijd tegen Viktoria Plzen (5-0). Hij luisterde zijn basisplaats direct op met een doelpunt door de vierde treffer te maken. Deze vierde hij met een eerbetoon aan Abdelhak Nouri.

Na het maken van zijn goal hield Kluivert een shirtje met het rugnummer en naam van ‘Appie’ omhoog. Tegen de pers legde hij na de wedstrijd uit. ‘Abdelhak zit in mijn hart, ik wilde voor hem scoren. Dit was een speciale avond voor mij en dat ik geschiedenis heb kunnen schrijven in het shirt van Roma, doet me veel. Maar ik wil nog meer laten zien.’

Met zijn 19 jaar en 150 dagen oud werd Kluivert de jongste doelpuntenmaker ooit van AS Roma en gelijk de jongste Nederlander die voor een buitenland team scoort in het miljardenbal.