Max Wöber begon zondag voor het eerst in de basis bij Ajax. De Oostenrijker wist direct te scoren bij zijn basisdebuut. “Een onbeschrijfelijk gevoel. Het was een speciale wedstrijd. Vooral voor mij persoonlijk”, vertelt hij op Ajax.nl.

“Voor een verdediger is het houden van de 0 toch het belangrijkste. Het is vergelijkbaar met scoren voor een spits. Als verdediging werken we er hard voor. Zo moeten we het team helpen”, vervolgt hij over de tweede clean-sheet van het seizoen. “Het was erg moeilijk. Heerenveen zette vol druk, daardoor konden we niet het typische Ajax-spel spelen. Zij hanteerden vooral de lange bal, dus als verdedigers moesten we vol aan de bak. Maar we hebben het goed gedaan. De 0 gehouden, dat was het belangrijkste, en 4 goals gemaakt. Prima dus.”

De 0-4 van Wöber was een ware scrimmage. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van de verdediger terecht. “Ik dacht: ‘Wat gebeurt hier nou allemaal’. Die verdediger blokte de bal in totaal 3 keer. Ik werd al moe van het schieten, maar gelukkig ging-ie er alsnog in. Ik stap morgen met een grote glimlach het vliegtuig in. Hopelijk mag ik ook mijn eerste optreden voor Oostenrijk gaan noteren.”