Dat Clarence Seedorf ook volgend seizoen nog voor AC Milan speelt is niet zeker. Maar hij zal na de zomer in elk geval niet in dienst van zijn oude club Ajax treden.

In een exclusief interview in het NUsport-magazine geeft de afgelopen week geridderde Seedorf aan eerst de dubbel te willen pakken met AC Milan, om vervolgens na te gaan denken over zijn toekomst.

Seedorf denkt nog drie seizoenen te spelen en maakt zijn keuze voor dertig procent vanuit zijn verstand en voor zeventig procent op gevoel. “Dat is altijd goed gegaan, ik vertrouw erop dat het nu weer goed gaat.”

Vorige zomer belde voormalig Ajax-trainer Martin Jol om Seedorf te polsen voor een terugkeer. Seedorf noemde het destijds eervol, maar was nog niet klaar bij Milan.

Spanning

Nu zegt de 35-jarige Seedorf: “Zeg nooit nooit, maar op dit moment is een terugkeer naar Ajax niet aan de orde. Neemt niet weg dat ik Ajax altijd blijf volgen, dat doe ik met alle ploegen waar ik gespeeld heb.”

“Zo zit ik met spanning te kijken naar Ajax’ titelrace en met evenveel spanning naar Sampdoria; of die wel in de Serie A blijven. Maar op dit moment is een terugkeer naar Nederland niet één van de opties.”