Clarence Seedorf had de laatste jaren landgenoten als Harvey Esajas, Jaap Stam en Klaas-Jan Huntelaar als ploeggenoot bij AC Milan. Afgelopen week tekenden zowel Mark van Bommel als Urby Emanuelson een contract bij de Noord-Italiaanse topclub. De veteraan heeft een goede band met de ex-Ajacied. “Ik werd wakker en had drie gemiste oproepen van Emanuelson”, vertelt Seedorf.

“Toen ik hem uiteindelijk aan de lijn had klonk hij opgewonden”, vertelt Seedorf in Voetbal International. “Dit is een geweldige stap voor hem. Ik ken Urby nog als heel klein ventje bij Ajax, zijn broer Julian en mijn broer Jürgen hebben samengespeeld. En zijn vader kon ook een aardig balletje trappen, weet ik van de wedstrijdjes die ouders van jeugdspelers wel eens speelden.”

“Ik heb Urby altijd gevolgd en later zijn we elkaar bij het Nederlands elftal weer tegengekomen”, vervolgt Seedorf zijn verhaal. “Het verbaast me niet dat hij uiteindelijk in Italië terechtkomt. Een paar jaar geleden had AS Roma hem ook al op het oog. Het is mooi om Ajax-jongens als Urby en eerder Wesley Sneijder in Milaan weer tegen te komen. Ieder via zijn eigen route.”

Seedorf acht het belangrijk dat Emanuelson midden in het seizoen bij de Milanezen is terechtgekomen. “Een overgang van Nederland naar Italië en van de Eredivisie naar de Serie A, dat is niet niks. Je moet omschakelen naar een ander niveau en een nieuwe cultuur. Ik denk dat Urby daar klaar voor is, als voetballer en als mens. En waar nodig zal ik hem helpen. Er staat een gespreid bedje voor hem klaar in Milaan.”

Tekst: Voetbalzone