De kans is zeer gering dat Clarence Seedorf ooit zal terugkeren in het shirt van Ons Aller Ajax. Seedorf, die beschikt over een aflopend contract, zal zijn periode bij AC Milan waarschijnlijk niet verlengen. Dit meldt De VoetbalPrimeur op hun website. “Ik speel niet alle wedstrijden en ik heb meerdere aanbiedingen op zak”, aldus de ervaren Seedorf. Eerder maakte Seedorf nog kenbaar te willen verlengen bij de Rood-Zwarten. Maar met zijn huidige positie in het elftal staat Seedorf open voor andere aanbiedingen.

“Met trainer Massimiliano Allegri heb ik geen enkel probleem. Ik weet dat hij respect voor mij heeft en daarom heb ik er ook vrede mee als ik op de bank moet plaatsnemen”, zegt Seedorf in een interview. Seedorf is nog steeds de jongste Ajax-debutant allertijden in de geschiedenis van Ajax. Toen hij zestien was mocht hij voor het eerst meedoen met de grote jongens. Seedorf was tevens de eerste speler die bij drie verschillende clubs de Champions League (Ajax, Real Madrid en AC Milan) won. Zijn vierde CL-beker mocht hij ontvangen in 2007, ook met AC Milan. Dit maakt hem uniek in alle opzichten.

Dat Seedorf zijn carrière bij Ajax zal afsluiten blijft en is onwaarschijnlijk. “Het blijft een ambitie van me om voor de vijfde keer de Champions League te winnen”, besluit hij. Martin Jol probeerde Seedorf vorig jaar al te terug te halen naar Ajax, maar daar bleef het ook bij.