Vrijdag stond de aandeelhoudersvergadering van Ajax weer op het programma. Daarin werd onder andere gesproken over plannen om de Toekomst uit te breiden en de komst van een mini-stadion. Maar er werd ook gesproken over het spelersbeleid.

Selectie op orde

De laatste jaren liep Ajax achter de feiten aan, door pas laat te acteren wanneer een speler vertrok. Het is nu doorgedrongen dat Ajax daar beter op moet anticiperen. “Klaassen, Traoré, Sánchez vervang je niet zomaar. Als er iemand vertrekt moeten we eerder een directe versterking terughalen. Daar moeten we scherper op zijn. We willen onze selectie ook sneller op orde hebben, het liefst al 2 weken na het einde van de competitie. Zo willen we ons wapenen voor het seizoen 2018-2019”, vertelde de algemeen directeur.

Kunstgras

Daarnaast vertelde Overmars over de verhuur van spelers: “Als Ajax willen we nu al geen speler meer verhuren aan clubs die op kunstgras spelen. Zo willen we een signaal afgeven.” Het liefst zou de technisch directeur het kunstgras binnen 2 jaar verbannen hebben uit de Eredivisie.