Frank de Boer heeft op de website van Ajax de wedstrijdselectie voor het thuisduel in de Europa League tegen Celtic FC van aanstaande donderdag bekendgemaakt. Amin Younes maakt na zijn goede optreden tegen Telstar weer deel uit van de selectie van Ajax. Ook Mitchell Dijks maakt deel uit van de selectie. De verdediger liet de wedstrijd tegen FC Twente uit voorzorg schieten nadat hij net was hersteld van een blessure. Thulani Serero zit voor het eerst dit seizoen bij de wedstrijdselectie. De Zuid-Afrikaanse middenvelder liep in voorbereiding op het nieuwe seizoen een enkelblessure op in een oefenduel van Ajax in Oostenrijk.

John Heitinga en Yaya Sanogo zijn niet opgenomen in de selectie. Beide spelers hebben lichte blessures en zijn niet helemaal wedstrijdfit. Ook Riechedly Bazoer mist. Hij is geschorst voor het Europa League duel met Celtic FC nadat hij in de wedstrijd tegen FK Jablonec een rode kaart te zien kreeg.

Ajax omarmt het initiatief van FC Porto en doneert één euro van elk verkocht kaartje aan de vluchtelingen. De eerste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Europa League tussen Ajax en Celtic begint donderdag om 19:00 uur in de Amsterdam ArenA.

Selectie Ajax: Ajax nieuws Ajax1.nl

Jasper Cillessen
Ricardo van Rhijn
Joël Veltman
Mike van der Hoorn
Viktor Fischer
Daley Sinkgraven
Arek Milik Selectie Ajax
Davy Klaassen
Amin Younes
Lasse Schöne
Anwar El Ghazi
Jairo Riedewald
Kenny Tete Selectie Ajax
Thulani Serero
Nick Viergever
Nemanja Gudelj
Diederik Boer
Mitchell Dijks