Frank de Boer heeft op de website van Ajax de wedstrijdselectie voor het uit-duel in de Europa League tegen Molde FK bekend gemaakt. Ajax reist met een selectie van 21 spelers af richting Noorwegen. Yaya Sanogo reist niet mee, de spits is licht geblesseerd.

Selectie Ajax: Ajax nieuws Ajax1.nl

Jasper Cillessen Selectie Ajax
Ricardo van Rhijn
Joël Veltman Selectie Ajax
Mike van der Hoorn
John Heitinga
Riechedly Bazoer
Viktor Fischer
Daley Sinkgraven
Arek Milik Selectie Ajax
Davy Klaassen
Amin Younes Selectie Ajax
Lasse Schöne
Anwar El Ghazi
Jairo Riedewald
Kenny Tete Selectie Ajax
Andre Onana
Thulani Serero
Nick Viergever
Nemanja Gudelj
Diederik Boer
Mitchell Dijks Selectie Ajax

De wedstrijd tegen Molde FK begint aanstaande donderdag 1 oktober om 21:05 uur in het Aker Stadion te Molde, Noorwegen (12.000 toeschouwers). Een uitgebreide analyse van de Noorse club leest u hier. Molde FK is op dit moment koploper in poule A dankzij een verrassende overwinning, uit bij Fenerbache.

Ajax vertrekt woensdag naar Noorwegen, waar in de avond nog een training in het Aker Stadion gepland staat, daarna moeten de Ajacieden klaar zijn voor de tweede groepswedstrijd in de Europa League waar een driepunter eigenlijk noodzakelijk is. Ajax moet vooral op spits Tommy Hoiland letten, Hoiland is een dragende speler, scoort makkelijk en neemt alle strafschoppen. Molde FK is drie keer in de geschiedenis kampioen van Noorwegen geweest, de laaste keer was afgelopen seizoen.

Bij de laatste training in Amsterdam vandaag lag de focus op een grote partij. Om aan twee elftallen te komen waren Zakaria El Azzouzi en Ashraf El Mahdioui van Jong Ajax toegevoegd aan de training van de A-selectie. El Azzouzi redde maandagavond nog een punt voor Jong Ajax tegen FC Oss door als invaller in de 90e minuut de 2-2 te maken.