Luis Suárez was graag kampioen geworden met Ajax, maar de aanvaller vertrok in januari naar Liverpool en liep daardoor een kampioenschap op zijn conduitestaat mis. Hoewel de Uruguayaans international een kleinnood kreeg voor zijn aandeel in de landstitel van de Amsterdammers, vindt hij dat niet echt op zijn plaats. Afgelopen seizoen kwam hij tot dertien duels en zeven treffers voor Ajax.

“Ik heb een aandenken gekregen, maar ik ben de eerste persoon die zegt dat de rest van de selectie en manager Frank de Boer verantwoordelijk zijn voor de landstitel”, claimt de ex-Ajacied in LFC Weekly. “Ik heb een paar wedstrijden gespeeld, maar ik zou graag meer hebben gespeeld. Dan pas zou ik een beter gevoel bij het aandenken hebben gehad. De credits zijn voor de rest van de selectie en de manager.”

Suárez kijkt uit naar het eerste volledige seizoen in dienst van Liverpool. “We hebben goed gespeeld en als we om de landstitel willen spelen, moeten we goed en constant presteren. We zijn ervan overtuigd dat we daartoe in staat zijn.”

Tekst: Voetbalzone                              Foto: afdb.nl – Oscar