Thulani Serero kwam dit seizoen, mede door de ontwikkeling van Riechedly Bazoer, weinig in actie. De Zuid-Afrikaanse middenvelder laat weten dat hij niet de persoon is om te klagen en dat hij in zichzelf blijft geloven. “Je moet weten wat voor persoon en type voetballer je bent. Sommige spelers stoppen in zo’n situatie met in zichzelf te geloven, en houden hun kop naar beneden. Voor mij is het een ander verhaal. Ik weet wat ik kan”, vertelt Serero in gesprek met Ajax.nl.

Frank de Boer was anderhalve week geleden niet tevreden over de vorm van Riechedly Bazoer, waardoor Serero weer eens in de basis mocht beginnen. “Ik had natuurlijk lang niet gespeeld en Heerenveen is een lastige tegenstander. De tweede helft was ik vrijer. Ik moest mijn balgevoel, ritme en vertrouwen terugkrijgen. Het is voetbal, je moet het wel durven om dingen in een wedstrijd te doen. Natuurlijk had ik meer willen spelen, dat lijkt me duidelijk. Maar ik ben blij dat ik het team nu kan helpen. Als ik mag spelen, wil ik er staan. Dat geeft een goed gevoel.”

Ondanks dat hij in vergelijking met vorig seizoen veel minder aan spelen toe is gekomen, wil de Zuid-Afrikaan er geen punt van maken. “Ik wil absoluut niet klagen. Ik weet dat ik kan voetballen. Als ik mag spelen, dan kan ik het laten zien. En zo niet, dan zal ik het team supporten. Ik ben een positief ingesteld persoon. We moeten nu nog twee keer winnen. Om te beginnen zondag tegen Twente, een team met creatieve en technisch goed onderlegde voetballers. Onze focus ligt volledig op Twente. We zijn goed voorbereid en weten veel over de tegenstander. We zijn er absoluut klaar voor.”

Over zijn toekomst wil Serero zich nog niet uitlaten. Eerst focust hij zich volledig op de titelstrijd met Ajax. “Mijn toekomstplannen beperken zich tot het binnenhalen van de titel. Verder kijk ik vooralsnog niet. Het belangrijkste is dat we straks weer met de schaal in onze handen staan. Daarna zien we wel verder.”