© Proshots

Thulani Serero keerde afgelopen zondag terug in de ArenA. De middenvelder kijkt, ondanks een moeilijk laatste jaar, tevreden terug op zijn tijd bij de club. “Het is altijd een fijn gevoel om een wedstrijd te winnen, maar hier is het wel speciaal. Het is leuk om hier weer te zijn. Ik ben goed ontvangen bij de fans en de mensen hier. In de rust liep ik per ongeluk bijna de Ajax-kleedkamer in. Een Vitesse-speler riep me terug. Het ging een beetje op de automatische piloot. Vijf jaar lang moest ik die andere kant op. Ik moest wel even schakelen in mijn hoofd”, laat de Zuid-Afrikaan in gesprek met Ajax TV weten.

Na de wedstrijd werd Serero in de kleedkamer van Ajax ontvangen om daar afscheid te nemen. “Dat was fijn. Er waren mooie woorden van de trainer, de spelers en ook van mij. Dat vond ik erg fijn. In het leven wil je soms meer, maar er zijn natuurlijk dingen gebeurd, dus dit was ook prima.”

Ondanks een bewogen laatste jaar in Amsterdamse dienst kijkt hij meer dan tevreden terug op zijn tijd bij Ajax. “Ik heb hier een geweldige tijd gehad. Ik heb titels gewonnen en het waren een aantal fantastische jaren hier. Mijn mooiste moment was dat ik bij deze fantastische, mooie en grote club mocht spelen. Dat ik mijn contract tekende. Ik heb hier veel wedstrijden gespeeld. Ik kan er niet echt eentje kiezen. De wedstrijd tegen Barcelona was maar een wedstrijd.”