Rik van den Boog, tot 1 juni algemeen directeur van Ajax, heeft zojuist bekend gemaakt dat Thulani Serero een contract tot medio 2015 heeft getekend en zich hiermee officieel Ajacied mag noemen.

De transfer van de van Ajax Cape Town afkomstige speler zat er al enige tijd aan te komen. Serero mocht enkele weken meetrainen met de eerste selectie van Ajax en wist tijdens die stage de trainer van de Amsterdamse club, Frank de Boer, te overtuigen van zijn kwaliteiten. Ook Foppe de Haan, trainer van Ajax Cape Town, raadde de clubleiding van Ajax aan om in zee te gaan met zijn pupil. De aanvaller was er zelf al snel uit met Ajax en nu zijn ook de clubs eruit. De Zuid-Afrikaanse media weten te melden dat het om de duurste transfer tussen een Zuid-Afrikaanse club en Europese club ooit zou gaan.

Met het akkoord tussen beide clubs kon Serero eindelijk zijn handtekening zetten onder het contract dat hem tot medio 2015 Ajacied maakt. De Zuid-Afrikaan is in de wolken met de transfer. “Ik wil alles geven om me te bewijzen in Amsterdam, maar moet eerst goed gaan luisteren naar de technische staf hoe het spel in Europa gespeeld wordt”, aldus Serero in een eerste reactie op de transfer.