© Proshots

Thulani Serero heeft een nieuwe club gevonden. De Zuid-Afrikaan gaat transfervrij naar Vitesse en zal voor drie jaar gaan tekenen in Arnhem. Bij Ajax was de middenvelder het afgelopen seizoen op een zijspoor beland.

“Vandaag wordt Serero gekeurd. Het is de bedoeling dat hij voor drie jaar bij ons blijft. We zijn blij met hem, de keren dat hij tegen ons heeft gespeeld, heeft hij laten zien een uitstekende controlerende middenvelder te zijn. Of we met zijn komst inspringen op een vertrek van Nakamba? In de eerste plaats willen we met het oog op Europees voetbal onze selectie zo sterk mogelijk maken en alle posities goed dubbel bezet hebben. Maar ik kan niet ontkennen dat ervoor Nakamba heel veel interesse is”, vertelt directeur Joost de Wit tegen Voetbal International.

In 2011 kwam Serero over van Ajax Cape Town, waar hij de jeugdopleiding heeft doorlopen. In totaal speelde hij 121 wedstrijden in het eerste van Ajax. Hij scoorde 10 keer en was 7 keer de aangever bij een doelpunt. Eén van Serero’s hoogtepunten was zijn doelpunt tegen FC Barcelona (2-1-zege). De afgelopen twee seizoenen kwam de 27-jarige Afrikaan nauwelijks meer in de plannen voor van zijn trainer(s), waardoor hij mocht vertrekken. Serero vond echter geen nieuwe club en moest zijn contract uitzitten.