De 18-jarige Sergiño Dest tekende afgelopen december zijn eerste professionele contract bij Ajax. Hij maakte zijn eerste minuten bij Jong Ajax en maakt daar een goede indruk. Wij stellen de verdediger met Amerikaanse roots graag aan je voor. 

Almere City
Dest, geboren in Almere heeft een Nederlandse moeder en een Amerikaanse vader. Hij speelde tot 2012 in de jeugd in zijn geboortestad, bij Almere City. Hij begon daar in de F13, maar ging een seizoen later al richting de F1. In Oktober 2011 werd de toen 10-jarige Dest uitgeroepen tot talent van de maand en toen sprak hij al over Ajax. Zo vertelt hij: “Vorig jaar werd ik als rechtsback gescout door Ajax en FC Utrecht. Bij Ajax ben ik bijna aangenomen. Ik ben tot de laatste zes gekomen, maar doordat ik ziek was, heb ik niet alles kunnen laten zien. Ajax heeft beloofd dat ze mij blijven volgen.” En Ajax heeft zich ook aan deze beloften gehouden. Enkele jaren later nam Ajax hem namelijk over en ging hij spelen in de jeugdopleiding. Ondertussen speelde Dest ook een aantal interlands. Niet voor het Nederlandse team, maar voor het Amerikaanse team voor spelers onder de 17 jaar.

Debuut Jong Ajax
Op 15 oktober mocht Dest zijn debuut maken in het betaalde voetbal. Hij startte in de basis in de uitwedstrijd tegen Jong PSV. Jong Ajax miste veel spelers in verband met interlands. De wedstrijd werd ook verloren, desondanks maakte hij een goede indruk. De wedstrijden die erop volgde kreeg hij namelijk genoeg kansen om zich te laten zien. Hij speelde vijf van de tien wedstrijden die volgden, waarvan hij de laatste vier (die allemaal werden gewonnen) speelde.

Met vooral die laatste vier wedstrijden vers in het geheugen, lijkt de 18-jarige Dest al een plek bij Jong Ajax te hebben veroverd. Dest is vooral een aanvallende speler. Hij heeft bij verschillende jeugdteams als buitenspeler gespeeld en dat is ook duidelijk terug te zien in zijn spel. Hij is veel bezig met aanvallen, snel en ook technisch enorm vaardig. Dit liet hij ook in de Mini-Klassieker van 2018 zien:

Een moderne back dus, die wellicht verdedigend nog een keer echt getest moet worden door een technische buitenspeler, maar absoluut een Ajax-speler, die op (korte) termijn richting het eerste kan gaan. Het zou mij niks verbazen als hij de volgende zomer al meegaat op trainingskamp.