Bas Dost verruilt SC Heerenveen mogelijk voor Ajax. De Amsterdammers hebben serieuze belangstelling voor de 21-jarige spits, die niet gelukkig is in Friesland en heeft aangegeven dat hij in deze transferperiode naar een andere club wil. Dat meldt het AD.

De interesse van Ajax voor Dost is niet nieuw. Afgelopen zomer wilde trainer Martin Jol hem al naar de Arena halen. De spits was toen te duur. In Heerenveen is Dost echter op de bank beland. Trainer Ron Jans, met wie hij een uiterst moeizame relatie heeft, geeft ook vanavond tegen ADO Den Haag de voorkeur aan Viktor Elm.

De clubleiding van de Friezen zat deze week om de tafel met de zaakwaarnemers van de 21-jarige Dost, die niet alleen meer wordt begeleid door Henk Nienhuis maar ook door Rob Jansen. Zij willen dat er een oplossing komt voor de situatie. Simpel gezegd: Dost moet spelen, is het niet in Heerenveen dan maar elders.

Voor minder dan drie miljoen, het bedrag dat Heerenveen voor hem betaalde, gaat Dost de deur echter niet uit. ,,Daar hoef je geen economie voor gestudeerd te hebben”, zegt directeur Robert Veenstra. ,,Bas hoeft van ons niet weg. Maar als een speler niet gelukkig is, moet je hem niet koste wat kost willen houden.”